Коли краще обрати протипожежні двері з металу, а не будь-яких інших матеріалів

В Україні не можна ввести об'єкт в експлуатацію, якщо немає протипожежних дверей.

Хоча вогонь став першим досягненням на шляху розвитку людства, його невгамовна вдача забирає тисячі життів щороку й донині. Не варто обманюватися, милуючись яскравими фарбами полум'я: одного короткого замикання чи перебою в подачі побутового газу може вистачити, щоб усе довкола запалало. Саме з цієї причини так важливо дотримуватись вимог пожежної безпеки. Одним із них є обов'язкова наявність вогнестійких дверей на об'єктах підвищеного ризику або з великим людським трафіком. Наприклад, це можуть бути лабораторії, котельні, торговельно-розважальні центри, лікарні, заводи тощо. У житлових багатоквартирних спорудах подібні вогнетривкі двері зазвичай встановлюються на вході до підвалу або горища, а також на шлях евакуації.

Двері можуть бути із металу, деревини, скла. Придбати їх ви зможете за чудовою ціною через провідного виробника в Україні – компанії Cortez. А ми розповімо, коли потрібно встановити саме металеві протипожежні двері.

Металеві протипожежні вогнестійкі двері: переваги

Протипожежні двері можуть бути з будь-якого матеріалу, головне, щоб клас вогнестійкості відповідав об'єкту. Цей показник позначається, як EIхх, де «хх» є періодом часу, протягом якого конструкція залишається цілісною і дозволяє локалізувати полум'я і дим. Є варіанти на 30, 60, 90 і більше хвилин.

Однак, лише вогнетривкі дверей з металу можуть бути максимально стійкими до вогню. Як правило, дерев'яні та скляні моделі мають клас вогнестійкості EI60 максимум. Тому саме металеві протипожежні двері варто обирати там, де:

  • дуже великий ризик займання та подальшої детонації;
  • одночасно є велика кількість людей;
  • мають місце обидва ці фактори.

Також вибір на користь вогнестійких дверей із металу роблять тоді, коли хочуть з'єднати 2в1. У такому разі протипожежні двері використовуються і як перешкода на шляху зловмисників.

Купити вогнетривкі дверей Cortez з металу в Україні, ціна виробника

В Україні не можна ввести об'єкт в експлуатацію, якщо немає протипожежних дверей. На щастя, купити вогнестійкі сертифіковані моделі з металу та інших матеріалів можна через сайт Cortez. Ціна від виробника. Зверніть увагу, що металеві вогнетривкі двері можуть бути пофарбовані практично в будь-який колір (відтінок вибирається за каталогом).

 


Теги:металлыоборудование
Источник: Metals-Expert
Раздел: Главная Публикации Дайджест
Ошибка в тексте? Выделите её и нажмите Ctrl+Enter

Еще из раздела Дайджест

  Загрузить больше материалов
наверх