Кому потрібен дозвіл на спецводовикористання

Після розгляду грамотно складеної заявки з додатковими документами, що підтверджують безпеку підприємства, компанії видається відповідний дозвіл.

Видобуток води зі спеціальної свердловини у промислових масштабах може негативно вплинути на екологічну ситуацію практично у будь-якій місцевості. Спеціальний дозвіл на спецводокористування тут дозволить підприємству забирати необхідну кількість води на цілком законних підставах. Але, при цьому, у дозволі буде суворо прописані не лише нормативи, а й інші, не менш важливі правила, що регулюють діяльність.

Особливості оформлення ліцензії

Усі без винятку юридичні особи, які планують добувати зі свердловини питну чи технічну воду, повинні мати відповідні дозвільні документи. Їхня відсутність при перевірці буде причиною призупинення або повного закриття підприємства. Тому що його діяльність суперечить чинному законодавству. Отримання необхідного документа пов'язані з деякими труднощами. Як правило, підприємства зацікавлені у видобутку артезіанської води, оскільки вона найкраще за якістю відповідає потребам:

  • завод чи виробниче підприємство має відповідати нормам;
  • вказати основну мету використання водних ресурсів;
  • яким чином здійснюватиметься забір води та тип джерела;
  • чи необхідно водовідведення, ступінь очищення стічних вод;
  • екологічний аудит, проведений фахівцями з відповідними висновками.

Процес підготовки відповідної документації може містити багато додаткових пунктів. Грамотно підготовлений фахівець здатний зібрати необхідний пакет документів та написати відповідні запити до державних органів. Провести всі підготовчі роботи, щоб підвищити позитивне рішення видачу відповідної ліцензії.

Для яких підприємств актуальне спецводовикористання

Практично будь-який завод, який стикається з необхідністю використання досить великої кількості води, не зможе працювати в нормальних умовах, якщо він не матиме власного джерела з необхідною продуктивністю. Сільськогосподарські підприємства, ферми, заготівля та переробка овочевої, фруктової та м'ясної продукції. Є кілька умов, під які підпадають одержувачі необхідної ліцензії:

  1. Підприємство дотримується всіх чинних законів країни.
  2. Екологічно нейтрально чи мінімально впливає на природу.
  3. Вода максимально ефективно використовується за прямим призначенням.
  4. Використовує всі засоби для забезпечення екологічної безпеки.

Після розгляду грамотно складеної заявки з додатковими документами, що підтверджують безпеку підприємства, компанії видається відповідний дозвіл. Як уже було сказано вище, ліцензія обмежує можливості виробника, щоб забір води не спричинив негативних екологічних наслідків.


Теги:металлыоборудование
Источник: Metals-Expert
Раздел: Главная Публикации Дайджест
Ошибка в тексте? Выделите её и нажмите Ctrl+Enter

Еще из раздела Дайджест

  Загрузить больше материалов
наверх