Особливості вуглекислотних балонів

Промисловість випускає великий асортимент ємностей, щоб споживач міг підібрати балон під свої індивідуальні потреби.

Спеціальна герметична металева ємність призначена для зберігання газу під великим тиском. Балон забезпечує як безпечне зберігання, а й транспортування речовини на великі відстані без ризику втрат. Якщо грамотно вибрати та купити вуглекислотний балон можна забезпечити своє виробництво необхідним ресурсом. Повністю виключити ризик нещасного випадку через втрату вуглекислоти.

Стандартна комплектація балона

Для транспортування, зберігання та застосування необхідно використовувати тільки нові ємності або ті, які пройшли спеціальні випробування. Вони покажуть, наскільки ємність відповідає технічним характеристикам. У жодному разі не можна допускати витоку потенційно небезпечного газу. Балон для вуглекислоти вважається комплектним, якщо присутні наступні деталі:

  1. Безпосередньо ємність у вигляді великої металевої колби.
  2. Спеціальний вентиль, який утримує та дозує газ.
  3. Гумове захисне кільце необхідне під час перевезення балона.
  4. Опора для утримання ємності з металу у вертикальному положенні.
  5. Ковпак на верхню частину для захисту вентиля від фізичних ушкоджень.

Для балона підходить легована або конструкційна сталь, здатна тривалий час чинити опір негативним факторам експлуатації. Допускається для цього використовувати безшовні труби з досить великою товщиною стінки. Після виготовлення ємності проходять обов'язкову перевірку на всі технічні та експлуатаційні характеристики.

Доступні для покупки балони

Промисловість випускає великий асортимент ємностей, щоб споживач міг підібрати балон під свої індивідуальні потреби. Незважаючи на фізичні розміри, вироби суворо відповідають міжнародним та внутрішнім характеристикам безпеки. Існує стандартна класифікація, яку можна взяти за основу під час підбору ємності:

  • велика ємність балонів, що перевищує 41 літр;
  • середня місткість виробу в межах 20-40 літрів;
  • невеликі ємності з металу до 10 літрів корисного об'єму.

Для промислових цілей підходять ємності з максимальним об'ємом зберігання вуглекислоти. Вони набагато краще справляються зі зберіганням та витратою газу в процесі його повсякденного чи періодичного використання. Малий обсяг оптимальний для побутових цілей або як резервуар з газом для певного обладнання. Вуглекислий газ використовується практично у всіх сферах життєдіяльності людини. Якісні балони газові істотно полегшують процес використання вуглекислоти. Повністю виключаючи нещасні випадки, пов'язані з витоком.


Теги:металлоборудование
Источник: Metals-Expert
Раздел: Главная Публикации Дайджест
Ошибка в тексте? Выделите её и нажмите Ctrl+Enter

Еще из раздела Дайджест

  Загрузить больше материалов
наверх