Сучасний рекуператор для квартири

Завдяки присутності електроніки сучасні рекуператори займають дуже мало місця

У сучасних квартирах, зокрема з вторинного ринку, недостатньо якісно реалізовано систему вентиляції. Це особливо помітно в зимовий період, коли витікання теплого повітря призводить до необхідності підвищувати температуру обігріву в радіаторах. Сучасний рекуператор керує комфортом внаслідок грамотного обміну повітря у житловому приміщенні та вуличним, насиченим киснем. У процесі обміну відбувається нагрівання потоку, який суттєво мінімізує втрати тепла протягом рік.

Принцип роботи пристрою

Технології, що застосовуються в конструкції, дозволяють зберегти до 85% тепла насиченого вуглекислим газом, що йде разом з потоком повітря, та неприємними запахами з житлового приміщення. Не зважаючи на відносно невеликі габарити теплообмінника рекуператора, він справляється з поставленим завданням. Принцип дії ґрунтується на наступних особливостях конструкції:

  1. Теплий потік повітря із квартири нагріває внутрішні стінки пристрою.
  2. Вентилятор примусово нагнітає повітря з вулиці до житлового приміщення.
  3. У процесі проходження повітря очищається та позбавляється вологості.
  4. Рухаючись рекуператором, потік нагрівається від прогрітих стінок.
  5. Охолодившись, процес роботи запускається за повторним циклом.

Завдяки присутності електроніки сучасні рекуператори займають дуже мало місця. Їх можна практично впровадити у зовнішню стінку в будь-якому приміщенні. Якщо одного пристрою для великої квартири замало, їх можна встановити кілька. У тому числі вони підходять й для комерційних офісних приміщень, де постійно працюють люди.

Переваги рекуператора у квартирі

Завжди можна покластися на чинну систему вентиляції, але тоді власникам нерухомості доведеться стикатися з багатьма негативними фактами. Головний з яких, постійний витік тепла разом з потоками повітря, що виходять назовні споруди. Це особливо неприємно у зимовий період, суттєвими витратами на опалення. До переваг варто віднести:

  • економія електрики на вентиляції та опаленні;
  • поліпшені характеристики та автономність вентиляції;
  • повітрообмін без небезпечних для здоров'я протягів;
  • у квартиру проникає чисте повітря без підвищеної вологості.

Достатньо один раз грамотно підібрати пристрій із досить великого асортименту, монтувати його в оптимальному місці, щоб повністю позбавитися проблеми різкого перепаду температури у квартирі. Надовго забути про проблеми із підвищеною вологістю. Рекуператор працює автономно, споживаючи незначну кількість електричного струму.


Теги:металлыоборудование
Источник: Metals-Expert
Раздел: Главная Публикации Дайджест
Ошибка в тексте? Выделите её и нажмите Ctrl+Enter

Еще из раздела Дайджест

  Загрузить больше материалов
наверх