Сфера застосування просічно-витяжного металевого листа

Завдяки своїй незвичайній поверхні, прокат досить часто використовується як підлогове покриття для металевих конструкцій різноманітного призначення

Специфічний металевий прокат виготовляють зі звичайного листа металу, який пропустили через унікальний верстат. Лист просічно-витяжний набуває нових технічних та експлуатаційних характеристик. Шляхом додаткових отворів прокат набагато легший, ніж звичайний лист металу. Але, при цьому, зберігає достатню міцність, щоб використовувати в якості елемента металоконструкцій.

Основні напрямки використання

Завдяки своїй незвичайній поверхні, прокат досить часто використовується як підлогове покриття для металевих конструкцій різноманітного призначення. При контакті з підошвою взуття він забезпечує чудові характеристики зчеплення. На поверхні листа ніколи не затримується бруд та будь-які природні опади. Грамотно підібраний просічно-витяжний лист буде ідеальним матеріалом для наступних конструкцій:

  1. Елемент конструкції пожежних або евакуаційних сходів.
  2. Перехідний місток на промислових та заводських об'єктах.
  3. Доріжки та пандуси з підвищеним коефіцієнтом зчеплення.
  4. Оптимальне покриття для зовнішніх палуб суден.
  5. Безпечний вихід на перекриття багатоповерхових будов.

Лист нержавіючий просічно-витяжний має додаткові переваги. Він не вимагає додаткового шару захисту лакофарбового покриття. Метал сам по собі чудово чинить опір не тільки підвищеній вологості, але й суттєвим перепадам температур. Може прослужити тривалий час, не вимагаючи жодного технічного чи косметичного догляду.

Просічно-витяжний лист у сучасній архітектурі

Метал – популярний матеріал у сучасних архітектурних рішеннях. Він використовується не тільки в традиційному промисловому будівництві, а й при зведенні міських комерційних будівель та житлового сектора. Лист з додатковими отворами дозволяє досягти відразу кількох важливих цілей, які необхідні в будівельному секторі:

  • закрити фасад, але при цьому зберегти нормальну вентиляцію;
  • декорувати окремі елементи із підвищенням міцності;
  • створити безпечні пожежні переходи зі збереженням естетики;
  • чудовий декоративний матеріал для внутрішніх приміщень;
  • досить універсальний та міцний будівельний матеріал.

Не завжди використання стали виправдане у металевій конструкції. Лист алюмінієвий просічно-витяжний має практично ті ж експлуатаційні характеристики, але при цьому має істотно меншу вагу. Його можна використовувати як у закритих приміщеннях, так і експлуатувати просто неба. Окрім цього, алюміній чудово відводить надлишки тепла. З цією метою його використовують в електричному устаткуванні.


Теги:металлыоборудование
Источник: Metals-Expert
Раздел: Главная Публикации Дайджест
Ошибка в тексте? Выделите её и нажмите Ctrl+Enter

Еще из раздела Дайджест

  Загрузить больше материалов
наверх