Виготовлення та встановлення теплоакумуляторів для твердопаливних котлів

Стандартна система опалення, в основі якої лежить твердопаливний котел, має кілька суттєвих недоліків. У період інтенсивного горіння палива теплоносій перегрівається. Щойно дрова прогоріли, радіатори опалення практично миттєво остигають. Індивідуально виготовлена буферна ємність для твердопаливного котла дозволить нівелювати обидва недоліки, одночасно підвищуючи загальний ККД показник.

Оптимальні характеристики ємності

Місткість теплового акумулятора завжди розраховується індивідуально. Враховується не тільки потужність опалювального приладу, але й безліч інших, не менш важливих технічних та експлуатаційних показників. Наприклад, реальний розмір багато в чому залежатиме від вільного простору, який є в котельні або безпосередньо поблизу котла. До інших факторів індивідуального розрахунку варто додати:

  1. Вид палива, яке буде використано у топці опалювального котла.
  2. Кількість та протяжність контурів, якими циркулює рідина.
  3. Примусова циркуляція чи природним шляхом.
  4. Оптимальний показник комфортної температури для мешканців.
  5. Для промислових приміщень можуть враховуватися додаткові чинники.

Найкращим матеріалом для виготовлення ємності варто назвати нержавіючі листи металу. Вони чудово витримують перепаду температур, не подаються природною корозією і не потребують регулярного технічного обслуговування. Крім цього, в процесі тривалої експлуатації нержавіючий метал не псує ізоляцію і негативно не впливає на хімічний склад теплоносія.

Що варто враховувати ще

Сам по собі бак буде причиною витоку тепла із нагрітої котлом рідини. Щоб цього не відбувалося, майбутній акумулятор тепла додатково ізолюють відповідним матеріалом. Тільки в цьому випадку після прогорання дров будинок досить тривалий час отримуватиме необхідне тепло для обігріву всіх необхідних приміщень. Виробник враховує інші особливості ємностей:

  • додатковий клапан безпеки від перегріву теплоносія;
  • грамотно розташовані входи та виходячи для труб, що приєднуються;
  • акумулятор може бути у підлоговому або настінному виконанні;
  • додаткові ребра жорсткості для особливо великого обсягу.

Завдяки наявності в приватному будинку теплоакумулятора, гаряча вода зберігається не тільки в системі опалення, але і в додатковому контурі для побутових потреб. Щоб мати можливість купуватись або помити посуд. Використовувати гарячу воду з-під крана для побутових потреб.


Теги:металлыоборудование
Источник: Metals-Expert
Раздел: Главная Публикации Дайджест
Ошибка в тексте? Выделите её и нажмите Ctrl+Enter

Еще из раздела Дайджест

  Загрузить больше материалов
наверх