Особливості відновлення дисків коліс

Навіть найакуратніший водій не здатний передбачити наїзд на предмет, що раптово виявився на дорозі, або вибоїну посеред дорожнього полотна. Найчастіше підвіска та покришка рятують обід від суттєвих пошкоджень. Рихтування дисків на Позняках необхідне лише в тому випадку, якщо при візуальному огляді на металі видно фізичні пошкодження. Погнуті диски можуть спричинити ДТП з негативними наслідками як для власника машини, так й для інших водіїв, пасажирів.

У яких випадках диски ремонтують

Диски коліс досить дорогі, щоб щоразу при пошкодженні їх викидати та купувати нові. Завдяки сучасним технологіям, верстатам та досвідченим механікам, у більшості випадків диски підлягають відновленню. Головне, довіряти роботу досвідченим професіоналам. Вони відновлюють не тільки геометрію колеса, а й дають гарантію на виконану роботу. Ремонту підлягають наступні колеса:

1. Природний, косметичний знос, корозія та подряпини.

2. Незначні фізичні ушкодження, вм'ятини.

3. Удар середньої складності, яких призвів до спуску камери, покришки.

4. Серйозні ушкодження, які потребують застосування зварювального апарату.

5. Майже повне руйнування колісного диска.

Крім останнього варіанту, фахівці готові виконати ремонт та відновлення нормальної округлості колеса, на якому буде якісно та безпечно триматися гумова покришка. Але ремонтопридатність може визначити тільки досвідчений майстер своєї справи.

Особливості ремонту литих дисків з алюмінію

На відміну від сталевих аналогів, які справді можна відновити навіть із дуже серйозними механічними пошкодженнями, алюмінієві сплави при наїзді на перешкоду, в більшості випадків, лопаються або одержують суттєві сколи. Відновлювати в цьому випадку колесо надто дороге задоволення, та практично не має сенсу. Ремонту підлягають лише такі диски:

- косметичні подряпини та потертості металу;

- незначні вм'ятини та невеликі сколи;

- тріщина, яка призвела до руйнації колісного диска;

- пошкоджений отвір під болтове кріплення.

Рихтування дисків на Осокорках виконується спеціалізованим, високочутливим обладнанням. Воно добре впливає на метал. Майстер стежить за тим, щоб сталева основа не отримувала додаткових пошкоджень та не стоншувала метал. Диск не повинен мати небезпечних внутрішніх напруг, здатних у майбутньому призвести до серйозних аварій на дорогах.

 


Теги:металлыоборудование
Источник:
Раздел: Главная Публикации Дайджест
Ошибка в тексте? Выделите её и нажмите Ctrl+Enter

Еще из раздела Дайджест

  Загрузить больше материалов
наверх