Міфи про міжнародні вантажоперевезення

Вантажоперевезення – це важливий етап під час ведення фактично будь-якого бізнесу. У процесі перевезення товарів з однієї точки до іншої на перевізників лягатиме велика відповідальність

Вантажоперевезення – це важливий етап під час ведення фактично будь-якого бізнесу. У процесі перевезення товарів з однієї точки до іншої на перевізників лягатиме велика відповідальність. Від них залежить збереження вантажу та терміни доставки. Особливо це важливо і складно, якщо проводяться вантажоперевезення по Європі. І підігрівають все це різні міфи, якими оповиті вантажоперевезення. Розглянемо основні міфи, пов'язані з перевозкою товару та других видів вантажу.

Міф №1: після пандемії збільшився термін доставки

Пандемія Covid-19 у багатьох викликає побоювання. А саме, що через різні обмеження, що залишилися, ускладнений перетин кордону, тому міжнародна доставка вантажу стає все більш тривалою. За фактом немає жодної інформації про те, щоб протиепідемічні норми ускладнили б міжнародні вантажоперевезення. Навпаки, зменшились черги на кордоні, тому доставка вантажу займає менше часу, а причина затримки – це клієнти, які:

  • затримують доставку товарів до точки збору;
  • немає документів, необхідні митного оформлення;
  • затримують оплату мита та зборів.

Ніхто не заперечуватиме, що коронавірус зміг внести свої корективи до бізнес-процесів, але система логістики у міжнародних вантажних перевезеннях їх без проблем змогла подолати. Можете не хвилюватися про те, що через якісь обмеження вантаж десь залишиться на тривалий час.

Міф №2: доставка маленьких партій – це невигідно

У тому випадку, якщо у вас партія товару невеликого розміру, яку необхідно відправити контрагентам, тоді нерентабельно купувати весь обсяг великої фури. В даному випадку справді доставка маленької партії буде невигідною для вас.

Але для таких партій є альтернативне рішення – це доставка збірних вантажів. Суть послуги полягає в тому, що вантаж знаходиться на складі до того моменту, поки в цьому напрямку не буде зібрано необхідний обсяг для повного завантаження фури. За рахунок такого підходу навіть невеликі фірми, які відправляють партії невеликого розміру, можуть вигідно торгувати із закордонними партнерами.

Міф №3: автомобільні вантажоперевезення – найнебезпечніші

Якщо порівнювати способи доставки вантажів, то за шкалою безпеки, фури є найбільш небезпечним видом транспорту для вантажоперевезень. Але саме цей транспорт перевозить добрива, бензин, хімікати та інші небезпечні види вантажу.

Цьому сприяє масовість автомобільних перевезень вантажів. На дорогах усього світу мільйони автомобілів щодня перевозять товари, тому не дивно, що час від часу трапляються аварії за їх участю. Потрібно враховувати, що масштабні дорожньо-транспортні пригоди з тотальним пошкодженням вантажу є рідкістю.

Перед усіма поїздками оформляється страховка, тож кожен учасник гарантовано зможе покрити збитки.

Міф №4: вантаж досить часто пропадає у дорозі

У минулому ті часи, коли вантажні автомобілі грабували безпосередньо в дорозі. Тепер вантажоперевезення Європою та Азією повністю безпечні, а збройні пограбування – це більш рідкість, ніж закономірність. Відповідальні перевізники оснащують свій транспорт GPS-маячками, тому при незапланованих зупинках або зміні маршруту інформація відразу передається службі безпеки.

Очевидно, що фактично всі міфи - це просто вигадки клієнтів, які довірилися дилетантам або мали інший неприємний досвід. Якщо довірятись професіоналам, тоді доставка вантажів буде комфортною, швидкою та безпечною.


Теги:металлыоборудование
Источник:
Раздел: Главная Публикации Дайджест
Ошибка в тексте? Выделите её и нажмите Ctrl+Enter

Еще из раздела Дайджест

  Загрузить больше материалов
наверх