Як вибрати БПЛА

Професійні рекомендації щодо вибору літаючої техніки для бізнесу та відповіді на актуальні питання:

  • Якими є безпілотники?
  • Який БПЛА підійде для вирішення ваших завдань?
  • Чим різняться різні типи БПЛА один від одного?

Можливості застосування БПЛА зараз дуже широкі: від відеоспостереження з повітря та художніх зйомок до інспектування індустріальних об'єктів та картографування. Крім того, безпілотники часто знаходять застосування при вирішенні нетривіальних завдань, таких як спостереження за дикими тваринами в природному середовищі, дослідження вулканів або льодовиків, проведення пошуково-рятувальних операцій та выйськових дій. БПЛА класифікуються залежно від конструкції, яка своєю чергою впливає з їхньої льотні характеристики.

БПЛА літакового типу

БПЛА Самолетного типа - вид сверху

Завдяки своїм аеродинамічним властивостям такі безпілотники можуть довше перебувати в повітрі, а значить і літати на великі відстані. БПЛА літакового типу найкраще підходять для роботи на великих територіях, зйомок протяжних об'єктів та зйомки на значній відстані. Однак особливості конструкції накладають деякі обмеження. Оскільки для польоту апарат повинен постійно рухатися, він не зможе зависнути у потрібній точці або працювати в обмеженому просторі. Один з найвідоміших безпілотників цього типу є бпла Punisher.

БПЛА коптерного типа

БПЛА Коптерного типа

Можуть мати різноманітні конфігурації: трикоптер (3 гвинти), квадрокоптер (4 гвинти), гексакоптер (6 гвинтів) або октокоптер (8 гвинтів). Коптери чудово справляються з обстеженням споруд та завданнями 3D-моделювання об'єктів, огляду висотних споруд, опор ЛЕП, мостів чи гребель. Вони характеризуються стабільним польотом, простою конструкцією та високою надійністю. Але відносно мала швидкість і час польоту призводять до меншого радіусу дії, ніж БПЛА літакового типу.

На які характеристики БПЛА варто звернути увагу?

При виборі найбільш відповідного типу БПЛА, головне визначити які завдання ви збираєтеся вирішувати за допомогою безпілотника, що вам потрібно: швидкість і великий радіус дії або маневреність та точність. Коли прийнято рішення про те, який тип БПЛА вам підходить, інші критерії вибору залежать від виду робіт, для яких ви купуєте безпілотник. Давайте розглянемо кілька основних характеристик, на які слід звернути увагу, якщо ви плануєте купити БПЛА.

  1. Тривалість польоту
  2. Корисне навантаження
  3. Надійність та портативність
  4. Зручність використання та безпека
  5. Умови експлуатації
  6. Наземна станція управління
  7. Програмне забезпечення для обробки даних
  8. Вартість безпілотників

Для того щоб вибрати безпілотник, який окупиться і принесе прибуток, переконайтеся в якості результатів, надійності і продуктивності. Ідеальний БПЛА має бути простим у використанні, портативним та забезпечувати швидку підготовку до старту. Він повинен пропонувати вибір кількох видів корисних навантажень, мати інтуїтивно зрозуміле управління і забезпечувати інтеграцію з професійним фотограмметричним програмним забезпеченням.


Теги:металлыоборудование

Раздел: Главная Публикации Дайджест
Ошибка в тексте? Выделите её и нажмите Ctrl+Enter

Еще из раздела Дайджест

  Загрузить больше материалов
наверх