Для чого потрібна плазмена різка

В апараті для плазмової різки між електродом та різальним матеріалом створюється електрична дуга.

Різка плазмою технологічно є процесом різання металів з використанням струменя плазми — іонізованого газу, який досягає дуже високих температур. Плазмова різка знайшла широке застосування в різних галузях завдяки своїй універсальності, високій продуктивності та точності. Розглянемо докладніше сфери використання, а тим, хто ще не знає, де замовити різку плазмою за індивідуальним технічним завданням, рекомендуємо заглянути до «ЦентрРезервуарСервіс»: https://rezervuary.com/ua/g27854211-porezka-metala-mashinoj.

Перш ніж розглядати сфери використання різки плазмою, варто уточнити принцип її роботи, який наділяє метод великою кількістю переваг.

В апараті для плазмової різки між електродом та різальним матеріалом створюється електрична дуга. Через цю дугу подається газ (аргон, азот, кисень або стиснене повітря), який іонізується, перетворюючись на плазму.

Плазма видувається через сопло з високою швидкістю, досягаючи температури до 30 000 °C. Високотемпературний струмінь плазми плавить матеріал і видуває розплавлений метал із зони різання, створюючи тим самим проріз.

Сфери використання різки плазмою

Найбільш широка сфера використання різки плазмою — металообробка. Метод застосовується при виготовленні складних металевих деталей та конструкцій, таких як панелі, кронштейни, рами та корпуси. В автомобільній промисловості різка плазмою ефективна при заміні пошкоджених кузовних деталей, створенні нових елементів конструкції, виготовленні шасі та рам.

Швидкість різання цим методом цінується в суднобудуванні, зокрема при виготовленні великих секцій суден: корпусів, палуб, оновленні та заміні кородованих або пошкоджених частин.

Не обходиться без різки плазмою сфера будівництва. З її допомогою виконується виробництво та монтаж металевих балок, колон, каркасів будівель та інших конструктивних елементів, обробка металевих труб та профілів для систем опалення, водопостачання та вентиляції. У енергетичній промисловості метод застосовується у процесі виготовлення та обслуговування компонентів енергетичних установок: турбін та генераторів.

Точність різки плазмою необхідна при виготовленні художніх та декоративних виробів з металу, таких як решітки, панелі, скульптури, елементів інтер'єру та екстер'єру, виробництві різних металевих частин для побутової техніки.

 


Теги:металлыоборудование
Источник: Metals-Expert
Раздел: Главная Публикации Дайджест
Ошибка в тексте? Выделите её и нажмите Ctrl+Enter

Еще из раздела Дайджест

  Загрузить больше материалов
наверх