Сфера застосування торцевих фрез

Механічна обробка металу дозволяє зі сталевої заготовки отримати готовий виріб із необхідними фізичними розмірами. Цей процес можливий як ручним інструментом, так і за допомогою спеціальних верстатів. Спеціальна фреза торцева по металу, потреба купити яку, особливо важлива під час створення складних виробів з металу. Досить міцна, вона є основним інструментом для верстатів з числовим програмним управлінням.

Особливості фрези торцевої

Спеціальні горизонтальні та вертикальні верстати із застосуванням торцевої фрези здатні на обробку плоских поверхонь металевих заготовок. Щоб інструмент не отримував суттєвих пошкоджень, фреза виконана зі швидкорізальної або легованої сталі, здатної чинити опір високим навантаженням під час експлуатації. До інших, не менш важливих особливостей торцевого варіанта фрези варто додати:

1. Ріжучі частини розташовані на торці та з боків від фрези.

2. Робота здійснюється за двома перпендикулярними напрямками.

3. Можливість обробляти як чорні, так і кольорові метали й сплави.

4. Робоче лезо складається із трьох основних частин.

5. Чим більше контактних лез, тим менше вібрацій передається на верстат.

Якісні фрези в процесі експлуатації одержують мінімальний природний знос. Можуть обробити досить велику кількість деталей, коли їм потрібне технічне обслуговування. Найякісніші насадки після обробки вимагають мінімального фінішного шліфування поверхні деталі.

Практичне застосування металорізального інструменту

Насадки мають найрізноманітніші розміри та конфігурацію. Залежно від конкретного завдання майстер підбирає ту чи іншу фрезу, щоб обробити деталь на верстаті. Основними сферами, де металорізальний інструмент має застосування повсюдно, варто виділити:

- різноманітні галузі автомобілебудування;

- проточка картера двигуна внутрішнього згоряння;

- реалізація складних деталей коробки передач;

- виготовлення складних блоків головок циліндрів;

- масове виробництво складних комплектуючих.

Окремі фрези з максимально точним розташуванням впайок дозволяють обробляти деталі з точністю до одного мікрона. Цього цілком достатньо для точного машинобудування та більш відповідальних деталей для різноманітних двигунів та промислових механізмів.


Теги:металлыоборудование
Источник:
Раздел: Главная Публикации Дайджест
Ошибка в тексте? Выделите её и нажмите Ctrl+Enter

Еще из раздела Дайджест

  Загрузить больше материалов
наверх